Start veien tilbake nÄ
Start veien tilbake nÄ

Om Ellen

Toppleder, akademiker og nevroplastisk veileder.

Mitt navn er Ellen Flø Skagen og jeg veileder mennesker som har fysiske plager, uten noen god forklaring - og uten at det går over...

Jeg er utdannet cand.polit, medieviter og lektor fra Universitetet i Oslo. Jeg har lang erfaring som toppleder i næringslivet, de siste årene som konserndirektør i et stort merkevareselskap med ansvar for blant annet  bærekraft, samfunnsansvar, kommunikasjon, beredskap og innovasjon. Jeg har også jobbet mange år som nyhetsjournalist, redaksjonssjef og høyskolelektor. 

Parallelt med karrieren har jeg i rundt 25 år praktisert mindfulness, yoga, kampkunst (3. dan Nanbudo)  - og mental trening. Jeg er sertifisert både som mindfulness-lærer og som yogalærer.

Min tilnærming til mennesket og til livet er helhetlig. Jeg ser hver eneste dag hvilket enormt potensiale vi har, og hvordan vi  kan skape store endringer i våre liv og vår fysiologi gjennom målrettet bruk av nevroplastisitet;  fysisk, mentalt og emosjonelt. Det krever kunnskap, gode verktøy, motivasjon - og helst litt støtte og veiledning på veien. 

Placeholder Image

Valget

I 2013 opplevde min familie å bli rammet av det som mange dessverre rammes av i dag. Ett av barna våre utviklet en utmattelsestilstand som vi ikke klarte å komme ut av. Fortvilelsen og frykten vi opplevde over ikke å vite hva vi skulle gjøre, å ikke ha fast grunn under føttene, kan ikke beskrives.  Vi fulgte alle gode råd uten at det hjalp, samtidig som vi forsøkte å lete etter løsninger og svar flere steder. Jeg ville vite hva som gjorde at noen klarte å snu tilstanden og bli friske. Å prøve og forstå krevde all min innsikt, disiplin, intellekt og vilje til å grave i upløyd mark.

Jeg bestemte meg for ikke å gi meg før jeg forstod hvordan dette hang sammen, og hva som kunne være veien ut av det. Jeg fikk god bruk for begge de to sidene ved meg; den intellektuelle, akademiske, kunnskapssøkende, resultatorienterte og handlekraftige lederen - og det helhetstenkende, nytenkende, intuitive, uredde og åpne mennesket.

Det krevde at jeg våget å gå utenfor boksen. Våget å stille kritiske spørsmål, resonnere, lytte til andres erfaring.  og sette sammen puslebitene på egen hånd.  Vi kunne ventet til empirisk forskning en gang setter to streker under svaret. Men den tiden følte jeg ikke vi hadde. Jeg valgte i stedet å ha tillit til det som finnes av vitenskap, andres erfaringer, min egen kritiske tenkning og min dømmekraft. 

Veien tilbake 

I løpet av noen måneder fant vi svarene som ga mening for oss. Og med kunnskapen og forståelsen ble det lettere å finne verktøyene som kunne hjelpe oss på veien tilbake.

Da vårt andre barn i begynnelsen av 2020 ble rammet av en infeksjon med postviral utmattelse, bestemte jeg meg for å sette kunnskapen og verktøyene sammen til et skreddersydd system slik at også hun kunne ta det i bruk. Det hjalp henne veldig godt, og i dag føler hun seg helt trygg på at hun har det hun trenger for å holde stø kurs. 

Det er alt dette jeg nå ønsker å dele med deg. Veien tilbake vil være unik for hver enkelt. Men om du vil, skal jeg gjøre alt jeg kan for å lære deg hva som hjalp oss. Kanskje det også kan bli din vei tilbake.

 

Om Mindful Mentor

Mindful Mentor ble etablert i 2020 av Ellen Flø Skagen. Hensikten er å dele kunnskap, verktøy, erfaringer, veiledning og støtte til mennesker som opplever sammensatte tilstander, som for eksempel langvarig utmattelse. 

Mindful Mentor har utviklet programmet Veien Tilbake, et onlineprogram som formidler kunnskap om den fysiske betydningen vårt autonome nervesystem har for kroppen, og alle kroppens funksjoner. Og hva som kan skje når dette systemet er ute av balanse over tid . Gjennom tilpassede verktøy kan man jobbe for å skape bedre balanse og dermed påvirke kroppens funksjoner i varig, positiv retning (nevroplastisitet). Kunnskap, øvelser, veiledning, fellesskap, trygghet og støtte er sentralt gjennom hele programmet. 

VIKTIG: «Veien tilbake» er ingen kur eller medisinsk behandling, eller ment å erstatte dette. Det tilbyr kunnskap og verktøy som man tar i bruk, dersom forståelsen programmet bygger på resonnerer for den enkelte. Hold kontakt med din lege ved medisinske spørsmål og for å utelukke andre sykdommer.

Powered by Kajabi