Hva sier andre som har deltatt på Veien Tilbake?

Det er ekte mennesker av kjøtt og blod som deltar på Veien Tilbake.

Som har vært mer eller mindre ute av funksjon i lang tid. Noen i 1 år, noen i 2 år - noen i 5, 10, 20 eller 30 år.  Noen har fungert noenlunde i hverdagen sin. Andre ikke. 

De har ulik alder, kjønn, livssituasjon og yrke/utdanning. 

Men felles for alle er at de er oppegående, ressursterke, målrettede, kunnskapsglade, kloke og varme mennesker.  Som våger å tenke ut av boksen. Og som vil vite hva de kan gjøre for å bedre sin situasjon. 

Under ser du noen av erfaringene de har gjort, sagt med deres egne ord.  Flere erfaringer legges ut løpende i mine sosiale medier. Følg mitt arbeid der! 

PS: Lurer du på om dine plager er nevroplastiske? Les mer om det her

Nicolai (22)

Da jeg startet på Veien Tilbake, var jeg allerede på vei ut av en utmattelsestilstand som jeg hadde hatt i nesten 3 år. Jeg hadde fortsatt endel symptomer som ble forsterket om jeg for eksempel måtte støvsuge, konsentrere meg over lengre tid og de gangene jeg var sosial med noen andre enn de aller nærmeste. Søvnløshet var også et ganske stort problem som påvirket formen min veldig, og jeg gikk derfor på sovemedisiner.  

Etter å ha fått tips om Veien Tilbake av en god venn som hadde gått programmet og hatt veldig god effekt av det, bestemte jeg meg for å melde meg på. 

Selv om jeg gradvis var på vei tilbake satt jeg med mange ubesvarte spørsmål om hvorfor kroppen min hadde vært og fortsatt var som den var. Med kunnskapen jeg fikk i Veien Tilbake fikk jeg svaret på alt dette og mer til! Sammen med verktøyene jeg fikk, klarte jeg på kort tid å støvsuge huset uten å måtte hvile etterpå, kjøre bil igjen, slutte på sovemedisiner - og til og med begynne å trene på treningssenter igjen! 

Jeg har brukt verktøyene også i tiden etter Veien Tilbake, og i dag lever jeg helt som normalt med studier, samboer, trening og et sosialt liv - uten av jeg behøver å ta noen hensyn. Jeg føler meg utrolig heldig! 

Nicolai startet Veien Tilbake i januar  2022.  

Susanne (55)

Jeg fikk covid i mai 2022 og trodde først at jeg var på vei til å bli frisk igjen. Men etter å ha prøvd meg noen dager på jobb, ble jeg slått helt ut. Kroppen "streiket" fullstendig, og jeg var utmattet, hadde smerter i bena og andre plagsomme symptomer. Jeg ble sliten og fikk vondt av det meste, og jeg ble i stor grad liggende på sofaen.

Heldigvis fant jeg Ellen og Veien Tilbake slik at jeg fikk hjelp til å komme meg ut av dette. Jeg merket raskt bedring og kunne igjen gå ut med søpla uten å bli sliten, skjelven og andpusten. Og nå etter 8 uker går jeg turer, henter barnebarnet i barnehagen, går i butikken, er på venninnetreff og er så vidt i gang med lett trening. Jeg har også vært på noen digitale jobbmøter og føler meg trygg på at jeg etterhvert kommer meg tilbake i jobb.

Nå vet jeg hvordan jeg skal jobbe videre med dette for å få enda mer energi og styrke. Opplegget er veldig bra, og jeg har anbefalt det til flere. Det er veldig kunnskapsrikt, pedagogisk og godt lagt opp, og Ellen gir hele veien en utrolig god, treffende, solid og hyggelig veiledning.

Jeg kommer til å være evig takknemlig for å ha blitt «vekket til live igjen» gjennom dette programmet.

Susanne startet Veien Tilbake i januar  2022. Hun er nå med i Stø Kurs for å fortsette arbeidet hun har begynt på. 

Barbro (67)

For fem år siden hadde jeg en fysisk og emosjonell kollaps etter ulike påkjenninger i livet. Jeg kom meg sakte gjennom blant annet mindfulness og nærværstrening. Men så stoppet fremgangen opp, og jeg visste ikke hva mer jeg kunne gjøre. Helt til jeg hørte Ellen snakke om nevroplastisitet i en podcast.

Med mer målrettet nevroplastisk trening er nå energien på vei tilbake og jeg har lært hvordan jeg kan jobbe med mentale og emosjonelle mønstre som har holdt meg nede. Jeg merker for hver dag hvordan livsgleden og tryggheten slipper til igjen og at kreftene kommer tilbake.
 
Her om dagen gikk jeg «drømmeturen» min alene for første gang på flere år! I regn og vind og helt uten symptomer hverken før, under eller etter turen. Det var helt fantastisk! Det går selvsagt litt opp og ned, men det går stødig fremover og det er helt magisk å oppdage!
 
Jeg er også veldig glad for å se at min hjerne på 67 år fortsatt er plastisk og har lært seg disse fantastiske verktøyene.
Barbro startet Veien Tilbake i janaur  2023. Hun er nå med i Stø Kurs for å fortsette arbeidet hun har begynt på. 

Lovise (53)

Jeg skjønner nesten ikke hva som har skjedd. Jeg hadde Covid i mars 2022 og etter det har jeg slitt med utmattelse og stadig flere symptomer som øresus, melkesyre, brennende følelse i armer og bein, sensitivitet for lyder og sosial kontakt. Jeg var litt sosial i oktober, og etter det kom øresusen. I hverdagen klarte jeg å hente posten, men måtte ta gode pauser på veien tilbake til inngangsdøra.

Nå går jeg stadig lengre turer, jobber med melkesyra som nesten er borte, har mye mer energi og har begynt litt på jobb igjen. Jeg forstår nesten ikke at det er mulig!

Det å vite at jeg har noe å møte det med som jeg ikke hadde før, gir så stor trygghet. Jeg har fortsatt en vei å gå, men dette skal jeg klare!

Lovise startet Veien Tilbake i janaur  2023. Hun er nå med i Stø Kurs for å fortsette arbeidet hun har begynt på. 

Heidi (43)

Jeg ble utbrent første gang i 2015. Jeg kom meg delvis tilbake, men fra februar 2022 kjente jeg det var på vei tilbake, igjen. Denne gangen ville jeg møte det på en litt annen måte enn bare å streve alene.  Jeg valgte Veien Tilbake for det virket som god oppfølging både underveis og etterpå, og uten at man skulle pushe seg fysisk. 

De erfaringene jeg har gjort så langt er utrolig gode! Allerede i vinterferien gikk jeg skiturer og koste meg som før. Jeg gjorde alt jeg ville!

Jeg har også opplevd å møte humper i veien. Da har jeg selvsagt blitt redd og tenkt: «Mister jeg det nå? Har jeg gjort for mye? Faller jeg tilbake der jeg var?» Alt dette lærer Ellen oss å møte på en klok måte, ved å skape ro og trygghet gjennom  de verktøyene vi har fått. Nå i helgen er det avslutning for ski-gruppa og full rulle fra morgen til kveld. Utrolig å tenke på hvordan denne helgen var for ett år siden… Jeg er spent, men gleder meg! 

Ellen har vært uvurderlig for meg i denne prosessen. Hun har en ro og klokskap som er helt unik. Den tryggheten hun har gitt meg og gruppa underveis har vært avgjørende for meg.

Mannen min er fastlege og har sett forandringene hos meg på nært hold. Han har begynt å sette seg mer inn nevroplastisitet, for han møter jo mange pasienter som meg. Han har begynt å snakke om nevroplastisk trening til flere. Det er så viktig å gi kunnskap, håp og inspirasjon!

Heidi startet Veien Tilbake i janaur  2023. Hun er nå med i Stø Kurs for å fortsette arbeidet hun har begynt på. 

Marit (59)

Jeg var syk i 4,5 år etter en virusinfeksjon. Utmattelse, hjernetåke, svimmelhet og kvalme gjorde livet vanskelig.  Men jeg ga aldri opp å bli frisk! Jeg hadde skaffet meg en del kunnskap om nevroplastisitet og stressfysiologi, men ingen som viste meg hvordan jeg kunne bruke denne kunnskapen.

Gjennom årene som syk har jeg følt meg som en båt som drev rundt på sjøen. Jeg fikk litt utstyr, men det fulgte ingen kunnskap med, ingen årer eller verktøy jeg lærte å bruke, eller noen som kunne hjelpe meg til land hvis jeg drev av gårde.

Ellen har lært meg å bruke disse årene for å få fremdrift og stø kurs. Allerede første uken av Veien tilbake fikk jeg bruk for det jeg hadde lært, og jeg opplevde å være i et familieselskap over flere dager uten å kræsje på sofaen i dagene etterpå. Det var fantastisk!

Det er også stort å oppdage at hjernen er klar og fungerer igjen. Jeg gjør fysiske aktiviteter, er mer sosial og tåler bedre sanseinntrykk – som å reise med ferge, ta buss, og la støydempingene ligger urørt i vesken. Og jeg våger å prøve meg på nye ting for nå føler jeg at jeg har noe å møte det med.

Jeg har også hentet mye inspirasjon fra de andre i gruppen. Det har gitt en boblende glede å høre hva andre får til og det har inspirert meg til å  gå på kafe, kino, tatt kontakt med venner etc..

Jeg har fortsatt å stykke å gå, og må fortsette å jobbe med dette, men jeg er på god vei!

Marit startet Veien Tilbake i august  2022. Hun er nå med i Stø Kurs for å fortsette arbeidet hun har begynt på. 

Synnøve (35)

Da jeg startet på Veien Tilbake hadde jeg stort sett vært sengeliggende de siste fire årene. Jeg hadde et veldig lavt funksjonsnivå, og dagene var preget av mye smerter og utmattelse. 

Veien Tilbake har gitt meg ny kunnskap og forståelse for hva som foregår i kroppen. Kunnskapen og verktøyene jeg har lært har gitt meg en stor trygghet som jeg ikke hadde tidligere. 

I dag er funksjonsnivået mitt mye bedre enn når jeg startet på Veien Tilbake i januar 2022. Jeg lager middag, leser bøker, strikker og er mer sosial. Jeg går små turer, har funnet frem el-sykkelen min og har vært et par netter på stølen vår, som betyr veldig mye for meg. Jeg kjenner gleden er tilbake i livet!

Det er så godt å kjenne at kroppen begynner å fungere bedre, og at jeg kan være mer til stede i alt det fine hverdagen har å by på. 

Jeg har lagt inn en stor innsats i kurset helt fra start, og gjør det fortsatt. Jeg har et godt stykke igjen, men kjenner meg trygg på at jeg er på god vei.

Ellen er kunnskapsrik, en svært god formidler og en omsorgsfull støttespiller som får deg til å føle deg sett. Dette har gitt meg tillit til henne helt fra start. Den videre oppfølgingen i Stø kurs og fra Ellen er veldig verdifull for meg 

Synnøve startet Veien Tilbake i januar 2022. Hun er nå medlem i Stø Kurs. 

May (30)

Jeg kom over Ellen og programmet veldig tilfeldig - akkurat rundt den tiden jeg hadde mistet alt håp om å bli frisk. Jeg bestemte meg for å gi det en sjanse, selv om jeg følte at ingenting ville hjelpe. Da jeg startet Veien Tilbake var jeg helt på felgen til bristepunktet. Etter flere år med stress, tidspress, jag etter å være perfekt og negative tanker, så hadde kropp og hodet fått nok. Jeg var full av angst, og jeg var konstant svimmel, sliten og hadde masse synsforstyrrelser og andre fysiske symptomer. Jeg satt hjemme hver dag, og trakk meg bort fra venner, familie og verden. Jeg slutta å være sosial, jeg klarte ikke å kjøre bil eller trene, og all glede for livet var bort. Det var mer enn nok å bare eksistere.

Kort tid etter oppstart merka jeg endringer. Kunnskapen og verktøyene jeg fikk resonnerte veldig til min tankegang og fornuft, og mentale endringer tredde i kraft. Tankene mine endret seg, og etterhvert begynte også de fysiske symptomene å lette.

Nå er jeg sosial igjen er med på fest og treffer venner, jeg elsker å kjører bil, og jeg tilbringer masse tid sammen med barna mine. Hverdagen min er begynt å blitt mer normal igjen! Svimmelheta og slitenheta er nesten helt borte, og når jeg først kjenner litt på det så har jeg de verktøyene og den kunnskapen jeg trenger for å møte dette. Jeg føler meg takknemlig og glad hver eneste dag, og jeg har blitt bedre kjent med meg selv! Som en bonus i alt har også helseangsten min (som jeg har slitt med hele livet) blitt utrolig mye bedre.

Jeg er så utrolig glad for at jeg ble med på Veien Tilbake, og man har en god støtte i Ellen og resten av fellesskapet ❤️

May startet Veien Tilbake i januar 2022. Hun er nå medlem i Stø Kurs. 

Nina (34)

Før jeg startet på Veien Tilbake var jeg stort sett sengeliggende hele døgnet. En kort dusj var mer enn nok aktivitet for en dag og hårvask måtte gjøres liggende i badekaret med hjelp. Livet var nesten ikke til å holde ut.

Nå klarer jeg å gjøre mye mer. Til og med turer i skogen som ville vært helt utenkelig for bare noen få måneder siden.

Veien Tilbake har forandret livet mitt og gitt meg håp, trygghet, kunnskap og verktøy til å bli frisk igjen.

Har også fått - og får fortsatt - enormt god støtte og hjelp underveis av Ellen som er helt avgjørende for meg.

Jeg er så takknemlig for at jeg fant Ellen og Veien Tilbake, og selv om det fremdeles kommer humper i veien så finner vi alltid ut av det sammen og kort tid etter er jeg på rett spor igjen:-)

Nina startet Veien Tilbake i september 2021. Hun er nå medlem i Stø Kurs. 

Anders (32)

Jeg har alltid elsket å trene. Det ble helt umulig da jeg ble syk... Men i løpet av Veien Tilbake gikk jeg fra å ikke kunne jogge 10 minutter i gangfart rundt nabolaget uten å kræsje, til å ha moderate treningsøkter på treningssenter to dager i uken  - helt uten symptomer!

Og fremgangen har bare fortsatt siden :-)

Veien Tilbake har gitt meg en trygghet rundt utmattelsen som jeg ikke hadde tidligere. Det har gitt verktøy til å takle motgangen når den treffer, og en visshet om at det finnes en vei, ikke bare tilbake til det livet jeg hadde - men til noe enda bedre.

Veien Tilbake ga meg konkrete verktøy som jeg kunne jobbe målrettet med, og raskt se resultater av.

Det var utrolig befriende etter halvannet år med bare å  “ta tiden til hjelp”.

Anders startet Veien Tilbake i september 2021. Han er nå medlem i Stø Kurs.

Anne Grethe (49)

Etter 22 år med utmattelse er jeg endelig fri! Jeg er ikke helt frisk enda, men jeg er på vei. Jeg har fått verktøy som virker for meg, og som har gitt meg troen på et liv uten utmattelse, smerter og håpløshet. Før Veien Tilbake følte jeg at jeg levde i en slags dvalemodus. Nå kan jeg endelig leve igjen!

Nå går jeg turer, gjør ærend, klarer å ta ting på sparket, har vært på konsert og deltar mer sosialt enn jeg noen gang hadde drømt om. 

Veien Tilbake har vært et trygt opplegg med god og tett oppfølging av Ellen. De gangene jeg har strevd, har hun hjulpet meg å se hvor skoen trykker, og komme tilbake på sporet igjen. Alt har gått i mitt eget tempo. Ellen har vært som en bauta gjennom hele kurset.

En annen ting er at jeg i alle år med utmattelse ikke har klart å skille smertene fra hverandre. Det har føltes som om det har vært et "smertekaos" fra topp til tå... Nå har jeg lært å skille smertene fra hverandre, og har tatt grep om de plagene som ikke skyldes utmattelse.

I tillegg til gruppecoachingen på zoom hver uke, har facebook-gruppa vår vært veldig viktig for meg. Der stiller vi spørsmål, poster fremskritt og heier på hverandre. Det er fantastisk å kjenne på støtten fra de andre deltakerne. 

Anne Grethe startet Veien Tilbake i september 2021. Hun er nå medlem i Stø Kurs. 

Angela (56) 

Veien Tilbake har forandret livet mitt. 

Jeg var sliten, utmattet, svimmel, urolig og  uten energi. Redd for å gjøre noe som helst siden jeg visste at jeg komme til å ligge rett ut i flere dager etterpå.

Nå har jeg fått tilbake energien, er lite svimmel og har mindre vondt. Jeg kjører bil alene i timevis, er sosial - og kom nettopp hjem fra en ferietur til Florida! Alt det var helt utenkelig for få måneder siden. 

Verktøyene betyr veldig mye for meg. Men Veien Tilbake er ikke et program for noen som tror at Ellen «fikser» alt for deg. Det er et program hvor man må jobbe med seg selv og bruke tid daglig og være litt tålmodig.

Angela startet Veien Tilbake i januar 2021. Hun er nå medlem i Stø Kurs. 

Birgitte (55)

7 år etter en tøff kreftbehandling var jeg fortsatt utmattet, med smerter i muskler og ledd, hodepine, hjernetåke og tungsinn. Jeg kjente ikke lenger meg selv igjen. 

Da jeg begynte på Veien Tilbake merket jeg fort endringer, og det var så deilig! Men så stoppet det litt opp. Jeg var innstilt på å slå meg til ro med at dette ikke kom til å få meg helt bra igjen. Men så hjalp Ellen meg videre og ting løsnet igjen. Jeg er så glad jeg ikke ga opp!

I dag føler jeg det ikke er noe som kan vippe meg av pinnen, og jeg synes det er helt utrolig hvor mye man kan bruke verktøyene til. Faktisk på alt som skjer i livet ditt. Det gir meg styrke. 

Birgitte startet Veien Tilbake i januar 2021. 

Eirik (28)

Jeg ble med på Veien Tilbake i september 2021 etter å ha hatt alvorlig utmattelse i 7,5 år, og tarmproblemer i 5,5 år. Jeg har prøvd utallige behandlinger med lite hell.

I flere år lå jeg stort sett 23 timer i døgnet. Jeg hadde perioder med hørselvern, øyemasker og ørepropper, og likevel ble jeg plaget av lys og lyd utenfor rommet. Etter fysisk anstrengelse - som kunne være en dusj, et besøk på 10 minutter eller kjøretur til legen  - fikk jeg betydelig  forverring av symptomer. I tillegg var det ekstremt ubehagelig å sitte utenfor hos legen og vente på time, eller følge med på en samtale ved besøk.

På utmattelsessymptomene har kunnskapen og verktøyene jeg fikk i Veien Tilbake hatt en enorm betydning for hva jeg kan gjøre. Jeg kan nå trene 3-5 ganger i uken med relativt høy intensitet. Opplever at det går bedre for hver måned, og jeg bruker verktøyene fortsatt mye i hverdagen.

Mageproblemene har blitt en del bedre, men her tror jeg kosthold og medisinsk behandling har hatt den største direkte effekten. Jeg tror likevel at et system i bedre balanse indirekte har bidratt til at magen er mer mottakelig for riktig behandling.

Jeg bor nå med samboer, noe som var helt utenkelig for et halvt år tilbake, og har hatt dager hvor jeg har gjort ting fra åtte om morgenen til ti om kvelden. Nyttårsaften feiret jeg med venner og kjæreste, og tålte både alkohol og dansing helt fint! Første nyttårsdag gikk jeg 14 km på skøyter, selv med lang fest dagen før😊

Jeg har nå en 20% stilling, og skal om noen uker teste meg mer i arbeid. Det er 6 år siden jeg hadde en fast jobb sist.

Med andre ord har det skjedd radikale forandringer i livet mitt etter programmet. Ellen var en utrolig flink veileder som forklarte ting på en lettfattelig måte. Verktøyene må brukes og jobbes med for å oppnå resultater, noe jeg opplevde som skremmende i starten. Men ettersom kroppslige symptomer ble mindre tydelige i hverdagen, var det en veldig lærerik og kul prosess å gå gjennom.

Jeg er fortsatt ikke helt der jeg ønsker, men veldig fornøyd med hvor mye positive endringer som har skjedd det siste halvåret.

Anbefaler andre som har slitt med liknende å ta en prat med Ellen!

Eirik startet Veien Tilbake i september 2021. 

Kari (23)

Mine symptomer var for det meste kroppssmerter, kvalme, vondt i hodet, hjernetåke, utmattelse og influensasymptomer. Formen var veldig ustabil, og jeg fikk ekstra symptomer av å gå tur, være sosial, gjøre skole og andre hverdagslige aktiviteter.

Jeg reagerte med å føle meg redd og holdt meg hjemme for å ikke presse kroppen. Men symptomene gikk ikke over likevel ….

Formen min nå er veldig mye bedre og mer stabil. Jeg er tilbake til studiene igjen, er sosial, trener og har mye mer energi. Og jeg fortsetter å utfordre meg selv på nye områder i hverdagen min.

Kunnskapen og verktøyene har hatt veldig stor betydning for meg. Jeg forstår bedre hvorfor kroppen reagerer som den gjør og har fått erfaringer som bekrefter denne kunnskapen. Det gjør meg trygg!

Kari startet Veien Tilbake i januar 2021. Hun er nå medlem i Stø Kurs. 

Anne (56)

Jeg hadde kollapset totalt etter mange års påkjenning. Var sliten, utmattet, deprimert og mistet livsgleden. Å komme ut av senga og gjøre dagligdagse oppgaver virket helt umulig.

Etter å ha jobbet mange å i psykisk helsevern, er jeg mest overrasket over hvor raskt verktøyene virket for meg!

Noe av det som var viktig for meg var den tryggheten i min prosess som jeg fikk. Ellen formidler hele tiden at vi har god tid. Jeg vil helst at ting skal være perfekt og har alltid satt høye krav til meg selv.  Men gjennom Veien Tilbake har jeg i stedet sagt  "Anne, du har god tid" - når ting har gått litt i stampe. Det har bidratt til at jeg har fått en veldig trygg vei tilbake. 

Nå er jeg er glad igjen, er tilbake på hesteryggen, og opplever bedring på så mange områder! Har opplevd nedturer, men erfarer at verktøyene hjelper meg mye raskere tilbake. Føler meg så mye tryggere nå!

Men: Verktøyene og øvelsene må gjøres, jeg var veldig streng med meg selv og satte av tid til det hver eneste dag.

Anne startet Veien Tilbake i april 2021. 

Ida (23)

Kunnskapen og verktøyene jeg har fått i Veien Tilbake har betydd ekstremt mye for meg og min hverdag. Av natur er jeg nysgjerrig og kunnskapstørst, og jeg savnet en ordentlig innføring i sykdomsmekanismene og hvordan komme seg ut av disse "onde spiralene". Jeg har full tiltro til kunnskapen fra programmet, den appellerer til min logikk.

Jeg har brukt mye tid helt fra uke èn til å ta notater om kunnskapen som ligger til grunn, fortalt familien min om hva kurset bygger på, og på den måten har kunnskapen blitt veldig godt integrert hos meg - og jeg har aldri tvilt på den.

Verktøyet er blitt min livbøye og batterilader. Livbøye i at hvis symptomene først melder seg så er jeg trygg, fordi jeg har verktøyene til å dempe og/eller stoppe denne symptombølgen. Jeg er trygg på at jeg alltid har hodet over vann, og kan komme meg opp igjen når jeg synker under på minussida. Og som en batterilader for energien min. Verktøyene og øvelsene jeg gjør daglig gir meg positiv energi, både umiddelbart, i forkant av situasjoner jeg trener på,  og som ringvirkninger på andre ting i hverdagen min. 

Jeg var fast bestemt på at jeg skulle bli frisk fra denne utmattelsessykdommen, også før jeg fant dette kurset. Men jeg visste bare ikke hvordan eller med hvem. Nå vet jeg at jeg faktisk kommer til å bli frisk, etter å ha fått alle verktøyene jeg manglet i verktøykassa mi, den sosiale støtten fra en kyndig person (kursleder) som følger opp tett, sosial støtte fra mennesker i samme situasjon, samt økt forståelse for hvorfor man kan havne i slike tilstander og hvordan man kan komme seg ut av det.

Kurset ga meg alt jeg manglet, og jeg føler meg nå veldig mye tryggere og sikrere når jeg sier at jeg skal bli frisk!

Ida startet Veien Tilbake i april 2021 og ble med videre i Stø Kurs i  ett års tid. Idag er hun helt tilbake til den hverdagen hun ønsker med  studier jobb, trening og venner - og klarer seg fint på egen hånd.

"Hanne" (35)

Før programmet var jeg utmattet, hadde mye hjernetåke og var mye lei meg. Må innrømme at jeg var ganske negativ når moren min foreslo dette nye kurset som skulle være så fantastisk. Jeg så introduksjonsvideoen egentlig bare for å få henne til å slutte å mase 😅

Men etter å ha sett den bestemte jeg meg for å gi det en sjanse. Jeg kunne uansett ikke ha det noe verre enn jeg hadde det...

Er veldig glad for at jeg turte og gikk inn for å gi det et skikkelig forsøk! Jeg har fått verktøy som jeg nå bruker hver dag i alt fra små problemer til større ting.

Jeg har mer energi og er mye gladere enn før. De dårlige periodene varer mye kortere og jeg har fått mer trygghet, ro og selvfølelse. 

For første gang på flere år gleder jeg meg faktisk til jul og setter pris på de tingene som skjer i livet mitt.

Men det er viktig å vite at Veien Tilbake ikke er noe magisk som skjer over natta. Det krever motivasjon og hardt arbeid fra en selv, og for noen kan det ta litt tid før ting skjer.

"Hanne" startet Veien Tilbake i januar 2021. Hun er nå medlem i Stø Kurs. 

Solfrid (54)

Jeg oppdaget ved en tilfeldighet Veien Tilbake  og beskrivelsen av programmet traff meg veldig. Mine symptomer var utmattelse, hodepine, hjernetåke, konsentrasjonssvikt, hukommelsessvikt, feberfølelse, dårlig søvn, sensitiv for lyd, lys og lukt,  stive muskler og ledd.

Jeg var delvis sykemeldt og var kommet en del på rett vei, men skjønte ikke hvordan jeg skulle komme meg videre på egen hånd.

Jeg er ikke en som hopper på hva som helst, så da jeg oppdaget at Ellen og jeg har en felles bekjent forhørte jeg meg selvsagt om hvordan Ellen er som person. Fikk høre at hun var meget seriøs, kunnskapsrik og veldig grundig i sitt arbeide. Det betød mye for meg og det var avgjørende for å melde meg på Veien Tilbake. 

Jeg er evig takknemlig for at jeg hadde mulighet til å melde meg på dette programmet, og beskrivelsen av Ellen stemte.

Da jeg startet merket jeg ganske fort endringer og etter 2,5 måned var jeg i 100% jobb, noe som var veldig viktig for meg. Hjernetåken er borte, jeg klarer å konsentrere meg hele lange dager, trenger ikke legge meg nedpå i løpet av dagen, sover hele natten, blir ikke sliten av den minste ting, er mer aktiv, tåler bedre støy osv.

Jeg har lite vondt i kroppen – og for meg som har hatt stiv nakke siden jeg var ungdom er det veldig merkelig å ikke slite med det.

Ukentlig gruppe-coaching var veldig lærerik og nyttig, og medlemsskap i Stø Kurs etter programmet gir meg den støtten jeg trenger for fortsettelsen.

Verktøyene vi har fått kan brukes på alt som skjer i livet og jeg ser bare frem til å komme helt i mål. Som Ellen sier; dette toget går bare framover! 😊

Solfrid startet Veien Tilbake i januar 2021. Hun er nå medlem i Stø Kurs. 

Veien Tilbake er ingen kur eller medisinsk behandling, eller ment å erstatte dette. Programmet tilbyr kunnskap, verktøy og veiledning - som man kan ta i bruk dersom forståelsen programmet  bygger på resonnerer. Hold kontakt med din lege ved medisinske spørsmål, hvis du er usikker på om du kan ha nytte av programmet, og for å utelukke andre sykdommer. 

Powered by Kajabi